Hlavní obsah

Vojáci v Afghánistánu jen o pár vteřin unikli explozi

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hílmand

Dva britští vojáci zneškodňovali bombu v afghánské provincii Hílmand. I když byla detonace řízená, skončila málem katastrofou. Nálož explodovala téměř okamžitě a vojáci stihli uniknout opravdu jen o vlásek, informoval server Daily Mail. Akci zdokumentovali jejich kolegové z armády.

BEZ KOMENTÁŘE: Vojáci na poslední chvíli unikli výbuchu

 
Článek

Dvojice vojáků vnikla minulou sobotu do přízemní hliněné budovy sloužící jako továrna na výbušniny. Po pár vteřinách se Britové z budovy vyřítili. Neuběhli ale ani deset metrů, když se ozvala ohlušující exploze a vše zahalil prašný mrak.

Muži okamžitě zalehli k zemi. Podle dostupných informací vyvázli bez zranění.

Od začátku války v Afghánistánu v roce 2001 zabila improvizovaná výbušná zařízení (IED) přes 2500 amerických vojáků vojáků. Na vrub nastražených náloží připadá nejvíce obětí z řad koaličních vojáků, kterých v Afghánistánu zahynulo od invaze v roce 2001 přes 3400. Provincie Hílmand je nejnebezpečnější, v ní padlo od začátku války skoro 950 koaličních vojáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám