Hlavní obsah

V Brisbane zavraždili čtyři zahraniční studenty za čtyři měsíce

Brisbane

V australském Brisbane zavraždili za poslední čtyři měsíce už čtvrtého zahraničního studenta. Poslední obětí se minulý týden stala 21letá Francouzka, kterou kdosi přepadl a zabil v parku, když šla do práce, informovala o tom stanice ABC.

Foto: Profimedia.cz

Brisbane

Článek

Sophie Collombetovou neznámý útočník napadl v parku nedaleko jejího bytu v centru města. Stalo se to v pátek ráno, když šla do hotelu, v němž pracovala. Policie uvedla, že to byl „brutální útok“. Příčinou smrti bylo poranění mozku po úderu do hlavy.

„Myslím, že naše společnost je bezpečná, ale toto je čtvrtý zabitý zahraniční student, a to samozřejmě budí obavy,“ řekl policejní inspektor Rod Kemp.

Policie po pachateli pátrá.

Čtyři různé případy

Vyšetřovatelé se ale nedomnívají, že spolu vraždy souvisí. Podezřelé z předchozích vražd už policie dopadla. Neznali se a jejich motiv byl vždy jiný.

Série úmrtí studentů ze zahraničí začala koncem listopadu. Ubitou dvaadvacetiletou studentku z Jižní Koreje našli v parku v centru Brisbane. Podle starosty Graham Quirka byla mladá žena v nesprávný čas na špatném místě. Policie zatkla a obvinila 19letého mladíka, na něhož upozornili tři jeho kamarádi. Alex Reuben McEwan zůstává ve vazbě a řízení s ním bylo pozastaveno, dokud lékaři neposoudí jeho psychický stav.

Krátce před Vánocemi objevila policie na předměstí Algester mělký hrob a v něm tělo 28letého jihokorejského studenta Mina Tae Kima. Ten zmizel o dva dny dříve poté, co se přes internetovou stránku dohodl na schůzce kvůli směně dolarů za jihokorejské wony. Mladý muž se totiž chystal k návratu domů. Policie z vraždy obvinila stejně starého studentova krajana.

Třetí obětí se 25. března stala studentka ze Singapuru. Našli ji ubodanou v hotelovém pokoji. Policie z vraždy obvinila 31letého muže.

V loňském roce bylo ve zhruba dvoumiliónovém Brisbane zavražděno 30 lidí, upozornila ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám