Hlavní obsah

Satelit zachytil v Indickém oceánu 122 podezřelých objektů, letadla nic nenašla

– Kuala Lumpur • Aktualizováno

Francouzský satelit zachytil v Indickém oceánu 122 podezřelých objektů. Mohlo by jít o trosky zmizelého Boeingu 777 letecké společnosti Malaysia Airlines, uvedl ve středu na tiskové konferenci ministr obrany a dopravy Hishammuddin Hussein. Z letadel se je ale nepodařilo najít.

Foto: Richard Wainwright, ČTK/AP

Jihokorejský Lockheed P-3 Orion po startu z australské základny Pearce k pátrání po troskách boeingu.

Článek

Podle Husseina nedělní záběry poskytla společnost Airbus Defence and Space. Zachycují oblast o ploše 400 čtverečných kilometrů ve vzdálenosti 2557 kilometrů od australského Perthu.

Satelit zachytil 122 objektů v oceánu, které by mohly být troskami ztraceného boeinguVideo: Novinky/Reuters

Některé zachycené předměty jsou jasné a zřejmě jsou z pevného materiálu. Mají rozměr od metru do 23 metrů. Není ale jasné, zda souvisejí se zmizelým boeingem.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Už 25. března byly snímky předány australskému úřadu koordinujícímu pátrání. „Je to další nová významná informace, která pomůže nasměrovat pátrání,“ dodal Hussein.

BEZ KOMENTÁŘE: Letadla se vydávají hledat ztracený boeing

Ve středu se obnovilo pátrání po troskách letadla. Účastní se ho sedm vojenských a pět civilních letadel ze šesti zemí. Jsou mezi nimi australské, jihokorejské a japonské P-3C Oriony, americký P-8 Poseidon a čínské Iljušiny Il-76. Žádný ale v moři trosky neobjevil.

Reklama

Výběr článků

Načítám