Hlavní obsah

Ztracený boeing hledá 12 letadel, příbuzní pasažérů hrozí soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra
Aktualizováno

V odlehlé části na jihu Indického oceánu bylo ve středu obnoveno pátrání po zmizelém malajsijském Boeingu 777. V úterý pátračům nepřálo počasí, do středy se ale podmínky zlepšily. Mezitím se příbuzní cestujících obrátili na soud, aby vyšetřil, zda letadlo nehavarovalo kvůli konstrukční závadě stroje.

BEZ KOMENTÁŘE: Letadla se vydávají hledat ztracený boeing

 
Článek

„Nasadili jsme všechno, co máme,“ řekl k pátrací akci australský premiér Tony Abbott. „Dlužíme to rodinám i znepokojenému světu,“ dodal.

Do oblasti bylo vysláno sedm vojenských a pět civilních letadel. Pátrací akce se účastní šest zemí, kromě Austrálie to jsou Nový Zéland, USA, Japonsko, Čína a Jižní Korea.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Boeing zmizel z radarů 8. března cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu. Stroj s 239 lidmi na palubě změnil kurz a podle malajsijských úřadů, které se odvolávají na novou analýzu britských expertů, je bez pochyb, že se letadlo zřítilo do oceánu. [celá zpráva]

Čínští a australští pátrači v minulých dnech zaznamenali podezřelé předměty na mořské hladině zhruba 2500 kilometrů jihozápadně od Perthu. [celá zpráva]

Foto: Tomasz Bartkowiak, Reuters

Zmizelý Boeing 777 Malaysia Airlines na archivním snímku

Znepokojení příbuzní cestujících, kteří si stěžují na pomalý postup Malajsijců, se mezitím obrátili na právníky s návrhem na soudní vyšetření osudu zmizelého boeingu.

Příslušný návrh byl podán u soudu v americkém státě Illinois. Výrobní společnost Boeing ani aerolinie Malaysia Airlines podle ČTK hrozbu soudního stíhání zatím nekomentovaly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám