Hlavní obsah

V Indickém oceánu našli Australané další trosky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Australské letadlo zpozorovalo v Indickém oceánu další trosky. Dva objekty, které zachytila jeho posádka, jsou jiné než ty, které již dříve zpozoroval čínský letoun, uvedl Australský úřad pro námořní bezpečnost (AMSA).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští záchranáři monitorují podezřelé objekty na hladině i pod níVideo: Reuters

 
Článek

Objekty zpozorovala jedna z posádek dvou letounů Lockheed P-3C Orion Australských královských vzdušných sil (RAAF) prohledávajících oblast. „První je šedý nebo zelený, kulatý a druhý je obdélníkový, oranžový,“ uvedl člen posádky. Podle AMSA jde o „odlišné objekty než ty, o nichž již dříve, v pondělí, informoval čínský lljušin Il-76“. [celá zpráva]

Pilot letadla na místě shodil kouřové granáty. Tím pondělní pátrání skončilo, v oblasti nastala noc. Poslední vyslané letadlo už nic dalšího neobjevilo.

Foto: Handout, Reuters

Posádka lodi HMAS Success pátrá po objektech, které by mohly být troskami hledaného letounu.

„I objekty, o nichž podali zprávu Číňané, byly v místě dnes prohledávané oblasti,“ dodal AMSA. Podle něj už do oblasti dorazila i australská loď: „HMAS Success je na scéně a pokouší se lokalizovat objekty v rámci hledání zmizelého malajsijského Boeingu MH370“.

Malajsijský ministr obrany Hušammuddín Hussein, který byl pověřen řízením ministerstva dopravy, uvedl: „HMAS je poblíž a je možné, že objekty by mohly být získány v nejbližších hodinách nebo zítra ráno.“

Foto: Reuters

Loď australského námořnictva HMAS Success pátrá po troskách Boeingu 777.

V současné době pátrá v oblasti po zmizelém boeingu deset letadel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zmizelém boeingu stále pokračujeVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám