Hlavní obsah

V Afghánistánu zastřelili pět chlapců, hráli volejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Ozbrojení afghánští vzbouřenci zastřelili na východě Afghánistánu nejméně pět chlapců, kteří hráli venku na hřišti volejbal. Informovaly o tom agentury Reuters a Khaama Press s odvoláním na místní úřady.

Foto: Mohammad Shioab, Reuters

Bojovníci Tálibánu

Článek

Útok podnikla skupina vzbouřenců kolem čtvrtečního poledne místního času. „Mladí chlapci, žáci školy, hráli ve 12:30 volejbal ve vesnici v okrese Alingar, když ze sousední obce přijela skupina ozbrojenců a zastřelila je,” uvedl mluvčí guvernéra provincie Laghmán Sarhadi Zuak.

„Útočníci, kteří nepochybně patří k ozbrojené opozici, z oblasti činu uprchli,” dodal.

Naznačil, že útok spáchali povstalci z hnutí Tálibán.

„Zatím není jasné, proč hochy zabili, jasné ale je, že nepřátelé Afghánistánu netolerují naše sportovní úspěchy. Proto se uchylují k zbabělým útokům,” prohlásil mluvčí.

Agentura Reuters připomněla, že minulý týden zahynuli v jihoafghánské provincii Kandahár čtyři mladí fotbalisté, když na hřiště dopadla raketa údajně vypálená členy Tálibánu.

Fundamentalistické hnutí Tálibán v době své vlády přísně omezovalo sportovní a další společenské aktivity v Afghánistánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám