Hlavní obsah

Před hotelem u mezinárodního letiště v Mogadišu vybuchly bomby

Aktualizováno

Tři bomby ve středu explodovaly před hotelovým vchodem nedaleko mezinárodního letiště somálské metropole Mogadiša, informovala agentura Reuters. Výbuchy si vyžádaly nejméně 11 mrtvých a 17 zraněných. Mezi oběťmi postupných explozí jsou převážně somálští vojáci.

Foto: Feisal Omar, Reuters

Armádní příslušník v Mogadišu. Ilustrační foto

Článek

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale hotel Jazira, u kterého k incidentu došlo, byl již v minulosti cílem sebevražedného atentátu islamistických milicí Šabáb.

Bomby explodovaly před hotelovým vchodem nedaleko mezinárodního letiště. Dvě výbušniny byly podle všeho nastraženy v automobilech a explodovaly v rozmezí jedné hodiny. Jeden výbuch zřejmě způsobil sebevražedný atentátník.

"Nejméně 11 lidí je mrtvých a 17 dalších je zraněno. Tolik jsme jich přivezli," řekl agentuře Reuters šéf záchranné služby Abdikadir Abdirahman.

"Nejprve jsme zaslechli velkou ránu a bezpečnostní síly okamžitě zahájily palbu," řekl podle Reuters svědek incidentu bydlící asi 300 metrů od hotelu Jazira.

"Po několika minutách nastala další exploze a střelba zesílila," dodal stejný zdroj.

Islamistické milice se naposledy mediálně nechvalně proslavily útokem na nákupní středisko v keňské metropoli Nairobi, při kterém loni v září zahynulo 67 osob. Proti somálské vládě podporované mezinárodním společenstvím bojují již dva a půl roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám