Hlavní obsah

Ferrari a několik adres, Krejčířův policista si žil na vysoké noze

Johannesburg

Příslušník jihoafrické elitní policejní jednotky Jestřábi, který skončil ve vazbě kvůli podezření, že dodával informace Radovanu Krejčířovi, si žil na vysoké noze. Bydlel na několika adresách a Johannesburgem se proháněl v luxusních autech. Napsal to ve středu tamní deník The Star.

Foto: koláž Novinky s použitím ČTK/AP

Radovan Krejčíř

Článek

"Na výplatní listině policie byl tři nebo čtyři roky, ale pracoval pro gangstery. Zatčen měl být už dávno," popsal příslušníka soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan, který se dlouhodobě zabývá Krejčířovými aktivitami v zemi, kam uprchl v roce 2007.

Policista s přezdívkou Saddám je jedním ze dvou zatčených členů jednotky zaměřené na boj s organizovaným zločinem. Ačkoliv jeho roční plat činil pouze v přepočtu zhruba 319 tisíc korun, bydlel na několika adresách a jezdil v několika luxusních autech.

Policie u něj zabavila stříbrný Mercedes-Benz SLK a terénní vůz Range Rover Super Charger. Obě auta měla registrační značky zhotovené na osobní zakázku. Kromě nich se ale po hlavním městě proháněl v rudém ferrari a maserati.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

"Saddáma" a jeho kolegu zatkla jihoafrická policie v souvislosti se stejným případem, kvůli kterému už v pátek zadržela Krejčíře. Toho podezřívá z pokusu o vraždu a z únosu, jichž se měl dopustit letos v červnu. Policisté jsou podezřelí z únosu.

Reklama

Související články

V JAR zatkli Radovana Krejčíře

V Jihoafrické republice zatkli v pátek uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře. Viní ho z pokusu o vraždu a únos, napsal web Eyewitness News. Policie...

Soud povolil převoz Krejčíře do nemocnice

Soud v jihoafrickém Johannesburgu v pondělí povolil převézt uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře z vazby do nemocnice. Uvedla to Česká televize....

Výběr článků

Načítám