Hlavní obsah

Trest smrti za brutální znásilnění a smrt studentky, rozhodl soud v Dillí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí
Aktualizováno

Trest smrti vynesl v pátek soud v indickém Dillí pro čtyři muže, kteří loni v prosinci přepadli a brutálně znásilnili studentku medicíny. Mladá žena útok nepřežila a incident vyvolal celonárodní protesty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtveřice násilníků si přijíždí vyslechnout k soudu verdiktVideo: Reuters

 
Článek

„Nemůžou dostat přiměřenější trest než trest smrti,“ žádal ve středu před soudcem veřejný žalobce Dajan Krišnan. Soudce Jogeš Khanna jeho názor podpořil, když v pátek prohlásil: „Tento případ definitivně spadá do kategorie nejvýjimečnějších z výjimečných a žádá si exemplární potrestání smrtí.”

Dodal také, že událost způsobila „svědomí celé Indie šok“.

Mukeše Singha, Vinaje Šarmu, Akšaje Thákura a Pavána Guptu soud shledal vinnými už v úterý. [celá zpráva]

Foto: Saurabh Das, ČTK/AP

Dav protestujících lidí v Dillí zinscenoval provizorní popravu odsouzených násilníků.

Ve zvláštním řízení byla už dříve posuzována vina pátého obviněného, jelikož byl v době útoku ještě nezletilý. Soud mu vyměřil tři roky v nápravném zařízení, i když si podle policie počínal nejbrutálněji. [celá zpráva]

Šestý útočník spáchal ve vazbě sebevraždu. [celá zpráva]

Případ, který šokoval Indii

Skupina brutálně přepadla 23letou studentku a jejího přítele loni v prosinci. Byla neděle večer a pár se vracel z kina domů. Cestou si zastavili autobus, v němž skupina kamarádů, z nichž jeden pracoval jako řidič pro soukromého dopravce, vyrazila na divokou jízdu městem.

Poté, co se autobus s mladými lidmi, kteří byli jedinými pasažéry, rozjel, skupina na ně zaútočila. Svlékli je a surově zbili, studentku opakovaně znásilnili. Po několika hodinách dvojici vyhodili na ulici. Žena dva týdny po útoku zemřela v nemocnici.

Případ vyvolal celonárodní pobouření a lidé vyšli na protest proti častému násilí na ženách do ulic. To vyvolalo reakci politiků, kteří záhy zpřísnili zákony chránící ženy před násilníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám