Hlavní obsah

Číňan ubodal v autobuse tři děti, 12 lidí zranil

Peking

Tři děti ubodal k smrti a 12 lidí zranil útočník v autobuse ve střední Číně. Po útoku, který se odehrál ve městě Anjang, policie podezřelého muže zadržela, informovala v úterý agentura AP. Incident je dalším ze série násilných činů, k nimž se Číňané v poslední době uchylují s nejrůznějšími motivy.

Foto: ČTK/AP

Čínští policisté

Článek

Čínské úřady vražedný útok muže vyzbrojeného nožem potvrdily, žádné podrobnosti o zraněných ani o motivu pachatele však neuvedly. Podobné činy v Číně často páchají lidé na protest proti skutečné nebo domnělé nespravedlnosti, jež se jim stala.

Koncem července na severovýchodě země uhořelo 11 pacientů domova s pečovatelskou službou při požáru, který založil jeden z místních obyvatel kvůli sporu o peníze. O několik dní dříve ubodal pět lidí a tři další zranil muž v centrální provincii Che-nan kvůli pozemkovému a podnikatelskému sporu.

Obětí útoku bývají často i děti. Před několika týdny zemřela dvouletá holčička, kterou mrštil o chodník muž, jenž se s její matkou dostal do sporu o parkovací místo v Pekingu.

Související téma

Experti se podle AP shodují, že útoky na děti jsou většinou dílem duševně nemocných lidí, s nimiž nekvalitní čínský zdravotnický systém není schopen zacházet odpovídajícím způsobem a předejít riziku, které mohou představovat pro společnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám