Hlavní obsah

Přítele zavražděné Češky v Indii obvinili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Indická policie v pondělí obvinila českého turistu, kterého podezírá ze smrti přítelkyně. Mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová uvedla, že věc je vyšetřována jako vražda, ale konkrétní obvinění nebylo upřesněno. Grohová tak doplnila původní nepřesnou informaci. Devatenáctiletý muž by měl být během týdne převezen do vazební věznice. Mrtvá žena byla nalezena minulý týden v hotelu v západoindickém státě Góa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Zadržený český občan byl obviněn a nachází se v cele předběžného zadržení. Tento týden by měl být převezen do vazební věznice," řekla mluvčí Černínského paláce. Jak dodala, dnes se konalo další stání týkající se prodloužení vazby. V následujících dnech budou tato stání každých 14 dní.

Mrtvou čtyřiadvacetiletou ženu našla policie minulý týden v noci na středu v penzionu na pláži ve městě Kalangut ve státě Góa. Měla bodná zranění na hrudi a řeznou ránu na krku. K vraždě se týž den podle indické policie přiznal její devatenáctiletý partner. Pitva dívky se konala v sobotu poté, co na místo dorazil český konzul a Češku identifikoval.

Na těle mrtvé bylo podle The Times of India nalezeno 11, podle jiných médií až 19 zranění. Jedno z nich podle lékařů dokládá, že žena před smrtí prudce hlavou narazila na zeď. Smrtelné bylo bodnutí nožem do spodní části týla.

Jak ale uvedla Grohová, česká strana zatím žádný podobný záznam z pitevního protokolu nemá k dispozici.

Česká republika nemá s Indií uzavřenou dohodu o vydávání občanů, která by umožnila vydání zadrženého muže do ČR. V případě prokázání viny může Čechovi hrozit až trest doživotního vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám