Hlavní obsah

Atentát na pohřbu pákistánského policisty má na 40 obětí

Islámábád/Kábul
Aktualizováno

Nejméně 38 lidí usmrtil ve čtvrtek sebevražedný atentátník, který zaútočil během pohřbu policisty na jihozápadě Pákistánu v Kvétě. Dalších padesát lidí bylo zraněno. Informovala o tom agentura AFP, podle níž je mezi oběťmi i policejní velitel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný útočník zabíjel na pohřbu policisty v PákistánuVideo: Reuters

 
Článek

Útočník si za terč vybral policejní komisařství, kde se konal pohřeb vysoce postaveného policisty, který byl zabit ráno spolu se svými dvěma syny a řidičem.

Výbušniny atentátník odpálil těsně před začátkem smutečního obřadu. Pohřeb byl vysílán v přímém přenosu televizí, sdělila agentura Reuters. Podle ní je mezi mrtvými pět vysoce postavených příslušníků policie, včetně šéfa policejních operací v provincii Balúčistán. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

První zprávy uváděly 23 obětí.

Atentát na afghánském hřbitově

Čtrnáct žen a dětí zabila ve čtvrtek bomba nastražená na hřbitově ve východním Afghánistánu, v provincii Nangarhár. Další tři ženy a jedno dítě utrpěly zranění. Obětí se stala skupina, která si u příležitosti muslimského svátku íd al-fitr uspořádala piknik u hrobu jedné z příbuzných. Informovala o tom agentura Reuters.

Téměř všechny oběti pocházely ze stejné rodiny, uvedl mluvčí úřadu nangarhárského guvernéra. Agentura AFP napsala, že ženy a děti se shromáždily u hrobu zemřelé manželky kmenového vůdce, který je stoupencem vlády v Kábulu, proti níž bojují povstalci z hnutí Tálibán.

Reklama

Výběr článků

Načítám