Hlavní obsah

Čech svou přítelkyni v Indii ubodal, hrozí mu doživotí

Dillí
Aktualizováno

Devatenáctiletý Čech, který se v západoindickém státě Goa doznal k vraždě své o pět let starší české přítelkyně, se snažil zničit stopy činu. Dívku ubodal. Pokud bude usvědčen, hrozí mu doživotí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Právní zástupce nám potvrdil, že (podezřelému) hrozí v tom nejhorším případě až doživotní trest vězení, pokud by se tedy potvrdilo, že to byl skutečně on, kdo čin spáchal," uvedl velvyslanec Stašek s tím, že se mladík přiznal: "Policie nám oficiálně potvrdila informace, které se včera (ve středu) večer objevily v médiích."

Dodal, že na místo ve čtvrtek odjel konzul, který bude v kontaktu s policií a úřady v Goa. Sejde se s indickým právníkem, kterého ambasáda pro podezřelého Čecha najala, a společně by měli navštívit policejní stanici, kde je Čech zadržován.

Objevily se i další podrobnosti o vraždě. List Times Of India napsal, že kalangutská policie našla dívku ve středu ráno v hotelu ležící v tratolišti krve. Zástupce superintendanta N. C. Rajkar uvedl, že měla bodné rány na hrudi a řeznou na krku.

Vymyšlený únos

Do hotelu šla policie kvůli obavám Čecha o osud přítelkyně. V úterý večer byl mladík objeven s drobným zraněním a v údajném bezvědomí nedaleko vlakového nádraží v obci Tivim. Podle serveru oheraldo.in se policie o případu dozvěděla od lékařů, kteří nalezli na mladíkově zápěstí řezné rány. Mladík tvrdil, že byl unesen dvěma neznámými muži, když byl v kuchyňce pronajatého pokoje v penzionu. Řekl, že se bojí o svou přítelkyni.

Místní policie následně s Čechem odjela do penzionu v Kalangutu, ale protože byl pokoj zamčen a majitel neměl náhradní klíč, opět s ním odjela. Poté případ převzala kalangutská policie, která dveře pokoje vylomila a nalezla ženu mrtvou.

Majitel penzionu policii řekl, že pár se zde ubytoval v neděli a chtěl zde setrvat týden. Do státu Goa přicestoval z Bombaje autobusem. Sousedé penzionu vypověděli, že si žádného únosu nevšimli a ani nezpozorovali žádnou hádku či jiný incident. V penzionu, kde se zločin odehrál, nebyl pár poprvé, ubytoval se zde již loni v srpnu v doprovodu třech českých přátel.

Vyšetřovatelé v pokoji, kde se vražda udála, našli věci páru nedotčené, takže vyloučili motiv loupeže. Rovněž nenalezli žádné stopy, které by potvrzovaly mladíkovo tvrzení o přepadení a únosu. Později oznámili, že se Čech k vraždě doznal a že zranění si způsobil sám, aby se vyhnul podezření.

Vraždil v úterý 

Policie na tiskové konferenci uvedla, že mladík přítelkyni zabil v úterý brzy ráno, zřejmě mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní. V osm hodin ráno pak odjel taxíkem do Tivimu, kde byl večer nalezen. Obdobné údaje zaznamenal i Stašek, který nicméně dodal, že časový rámec potvrdí až pitva.

Portál oheraldo.in s odvoláním na policejní zdroje napsal, že se Čech po vraždě snažil mást polici nejen vymyšleným únosem, ale také ničením důkazů. Snažil se vyčistit skvrny od krve. Vražednou zbraň policie nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám