Hlavní obsah

Papež poprvé vyrazil na zahraniční cestu. V Brazílii ho čekají statisíce poutníků

Papež František se v pondělí vydal na svou první zahraniční cestu. Zamířil na Světové dny mládeže do Brazílie. Hlavu katolické církve čeká v Latinské Americe nabitý program, který v neděli zakončí mše pro statisíce poutníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papež František odletěl na návštěvu BrazílieVideo: Reuters

 
Článek

Pro papeže, který v březnu vystřídal v čele církve Benedikta XVI., má jeho první cesta mimo Vatikán a Itálii symbolický význam. Argentinský rodák se poprvé od svého zvolení vrací na domovský kontinent, a mimo jiné i proto se mu v Brazílii dostane vřelého přijetí.

Foto: Riccardo De Luca, ČTK/AP

Papež František s doprovodem na římském letišti Fiumicino.

Papež by měl v Brazílii přistát kolem 21:00 SELČ. Kromě uvítacího ceremoniálu ho v pondělí žádný další program nečeká. Další dny však budou plné oficialit, setkání s věřícími a cest. Papež se například chystá navštívit obyvatele chudinské čtvrti v Rio de Janeiru nebo slavné mariánské poutní místo v Aparecidě.

Tradičním vrcholem Dnů mládeže, které se pravidelně konají už od 80. let minulého století, bude sobotní vigilie a nedělní mše, které se uskuteční v Guaratibě, na předměstí Rio de Janeira. Na setkání s papežem zamíří v největší míře Brazilci, desítky tisíc poutníků však přijedou i z dalších zemí včetně evropských. Na místě bude i český kardinál Dominik Duka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám