Hlavní obsah

Sesuv půdy v Tibetu zavalil 83 dělníků

Peking

Třiaosmdesát dělníků v pátek ráno zavalila půda při rozsáhlém sesuvu v důlní oblasti na jihozápadě Číny. Panují obavy, že jsou mrtví, záchranáři ani po mnoha hodinách od sesuvu nenarazili na známky života. Neštěstí se odehrálo v horské oblasti nedaleko metropole Tibetské autonomní oblasti Lhasy, kde se těží zlato. Dělníci tou dobou zřejmě spali.

Foto: ČTK/AP

Sesuv půdy v Tibetu

Článek

"Nenarazili jsme na žádnou známku života," konstatoval v televizi po zhruba 14 hodinách od katastrofy mluvčí místní správy.

Bahno, suť a kameny podle agentury AP pokryly oblast o rozloze přibližně čtyř kilometrů čtverečních v nadmořské výšce kolem 4600 metrů. Do údolí se sesunuly zhruba dva milióny kubíků půdy, bahna a kamení, napsala agentura Nová Čína.

Sesuv podle čínských úřadů uvěznil pracovníky dceřiné společnosti čínské státní těžařské skupiny China National Gold, která je největším producentem zlata v Číně. Tamní média o sesuvu informují jako o přírodní pohromě, podrobnosti ale podle AP neuvádějí.

Na místo dorazilo přes 1000 policistů, hasičů a zdravotníků. Úřady do pátrání zapojily těžkou techniku a speciálně cvičené psy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám