Hlavní obsah

Záletného vojáka připoutali v Pákistánu na kapotu a ukamenovali

– Islámábád

Obyvatelé města Paračinar na severozápadě Pákistánu ukamenovali v úterý vojáka pákistánské armády Nurdadína Álama, protože navázal milostný vztah s místní ženou. Informovala o tom ve středu agentura AP s odvoláním na vládní zdroje. Armádní představitelé smrt vojáka potvrdili, neposkytli ale žádné podrobnosti.

Foto: Asim Tanveer , Reuters

Ukamenován byl pákistánský voják (ilustrační foto).

Článek

Příslušníci místního kmene vojáka přivázali ke kapotě auta a házeli na něj kameny. Jeden z kamenujících ho nakonec zastřelil.

Incident se stal ve správním středisku oblasti Kurram, Paračinaru, metropoli kmenového území Kurram, které je součástí pásu poloautonomních oblastí táhnoucích se při hranici s Afghánistánem. Tento region obývají převážně konzervativní paštunské kmeny.

Místní obyvatelé přistihli v pondělí dvojici na schůzce, sdělil jeden z kmenových náčelníků. Voják se do ženy zamiloval během svého dřívějšího nasazení v oblasti. Před třemi měsíci byl přeložen na jiné místo, ale před několika dny se vrátil, aby se se svou láskou setkal.

Vůdci místních kmenů se v pondělí sešli a rozhodli, že voják musí být popraven v souladu s islámským právem. O osudu ženy, která je nyní v rodině kmenového stařešiny, mají stařešinové rozhodnout později.

Případy ukamenování byly v Pákistánu zaznamenány již v minulosti, obětí ale bývají častěji ženy než muži, uvedla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám