Hlavní obsah

Afghánec uřízl hlavu čtrnáctileté, otec mu ji nechtěl dát za ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Afghánská policie zadržela dva muže, kteří jsou podezřelí, že uřízli hlavu mladé dívce v provincii Kundúz. Jedním z nich je nápadník, který měl zájem si čtrnáctiletou dívku vzít, ale její otec to odmítl s ohledem na její věk, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útočníci dívku napadli nožem v pondělí, když nesla vodu od nedaleké studny v okrese Imám Sáhib na severu Afghánistánu.

"Naše vyšetřování dospělo k tomu, že muži, kteří ji zabili, byli ti, co se s ní chtěli oženit," citoval server BBC policejní zdroje. "Muži obtěžovali rodinu a žádali o dívčinu ruku. Když odmítla, udělali jí toto," řekl nejmenovaný policista BBC. Otec ji odmítl provdat s tím, že je příliš mladá.

Vysocí afghánští činitelé a místní kmenoví stařešinové sdělili, že oba podezřelí jsou blízkými příbuznými oběti a žili ve stejné vesnici.

Foto: Novinky

Kundúz

Podle britské nevládní organizace Oxfam 87 procent Afghánek bylo během svého života terčem "fyzického, sexuálního či psychického násilí nebo bylo donuceno k sňatku". V říjnu byla jedna dvacetiletá Afghánka rovněž podříznuta, protože odporovala tchyni, která ji nutila k prostituci. V listopadu v provincii Kundúz odsoudili čtyři policisty za znásilnění šestnáctileté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám