Hlavní obsah

Při pádu letadla v Nigérii umírali i lidé na zemi, pilot hlásil problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lagos
Aktualizováno

Na 163 vzrostl v pondělí počet obětí nedělní havárie letadla v nigerijském Lagosu. Zahynulo všech 153 lidí na palubě letadla, navíc ale také deset lidí v domě, na který se stroj zřítil, uvedla CNN s odvoláním na nigerijské úřady. Těsně před pádem pilot hlásil věži problémy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Nigerii spadlo dopravní letadlo na obydlený důmVideo: Reuters

 
Článek

Několik minut před pádem pilot ohlásil, že má problémy, uvedl ředitel společnosti Dana Air Oscar Watson a dodal, že podle svědků měl problémy s motorem. Podle nich byl stroj vzepjatý, s nosem mířícím vzhůru. Na zem narazil nejdříve ocasní částí s motory.

Když pilot ohlásil problémy, chystal se přistát na 17 kilometrů vzdáleném mezinárodním letišti v Lagosu. Podle Watsona byl pilotem Američan, druhý pilot byl Ind a třetí člen posádky byl z Indonésie.

Letitý McDonnell Douglas MD-83 v neděli dopadl kousek od letiště na dvoupatrovou budovu a začal hořet. Stroj společnosti Dana letěl do Lagosu z Abudži. [celá zpráva]

Zatím není jasné, kolik lidí bylo v budově. V jejích troskách se našlo zatím deset těl. Z letadla bylo vyproštěno 80 těl. Mezi oběťmi havárie je podle čínského velvyslanectví i šest Číňanů.

Záchranné práce značně komplikoval dav zvědavců, který musela policie rozehnat obušky, aby se na místo dostali hasiči a sanitky.

Nigerijské letecké společnosti patří k nejnebezpečnějším na světě. Nedělní havárie přišla jen den poté, co zastaralý Boeing 727 společnosti Allied Air letící z Lagosu přejel v ghanské Akkře ranvej a smetl autobus. Zahynulo v něm deset lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám