Hlavní obsah

Japonský řidič natočil z auta ďábelskou sílu tsunami

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani více než 100 dní po samotném zemětřesení a úderu tsunami není oblast okolo japonské Fukušimy v dobrém stavu. Radioaktivní únik se stále nepodařilo zastavit a katastrofa, při které zahynulo či je pohřešováno celkem 24 tisíc lidí, stále trvá. Jeden Japonec nyní uveřejnil na internetu záběry, které natočil uvnitř svého automobilu ve chvíli, kdy tsunami zaplavovala jeho město.

Článek

Japonský poslíček byl zrovna na cestě ve snaze doručit další ze svých zásilek, když jeho auto začala zezadu zaplavovat pozvolna vlna tsunami. Pozvolných bylo ovšem jen několik počátečních vteřin. Po chvíli již muž ztratil ovládání nad automobilem stejně jako všichni okolo něj.

"Byl jsem ve voze uvězněný, už nebylo jak se z něj dostat, vše okolo mě bylo za moment zatopené. Záběry, které pořídila kamera, kterou jsem měl umístěnou za předním sklem vozidla, ovšem stojí za to. Přežil jsem jen díky tomu, že jsem z autem na vodě dojel do prázdné garáže, kde voda za chvíli opadla," uvedl autor videa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám