Hlavní obsah

Bývalý zaměstnanec popálil v Číně na 60 kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Nejméně 60 lidí bylo popáleno v pátek ráno při útoku zápalnou lahví v budově banky v severozápadní Číně. Propuštěný zaměstnanec ji během ranní porady hodil do houfu kolegů. Agentura Nová Čína původně hovořila o desítkách obětí, pak údaj přehodnotila na "významné" množství obětí. Nakonec se podle ní ukázalo, že nikdo nezemřel, ale 19 lidí je zraněno vážně.

Foto: Reuters

Čínští policisté střeží oblast u banky (ilustrační foto)

Článek

Útok nastal během ranní schůze pracovníků banky v městě Wu-wej v provincii Kan-su kolem deváté místního času. Molotovův koktejl hodil na kolegy muž, který propuštění vnímal jako příkoří a rozhodl se pomstít, uvedla ČTK. Byl propuštěn pro zpronevěru peněz z fondů.

Nová Čína s odvoláním na očitého svědka uvedla, že několik lidí vyskočilo okny ze sálu, který je v čtvrtém patře. Mnoho zraněných s popáleninami bylo odnášeno na nosítkách.

Podle některých zpráv ale muž nepoužil zápalnou láhev, ale rovnou s sebou vzal plný kanystr benzínu .

Pumové útoky jsou v Číně poměrně vzácné. V minulosti jich ale v autobusech a budovách země také zažila. Přisuzované byly zejména ujgurským separatistům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám