Hlavní obsah

Když přijedu do Česka, zavraždí mě, tvrdí Krejčíř

– Johannesburg

Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř se bojí, že pokud by přijel do ČR, stal by se obětí vraždy. Řekl to v rozhovoru pro jihoafrický deník Independent Online. Právě v JAR Krejčíř pobývá.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Krejčíř v zemi žádá o azyl, což nyní brání jeho vydání. Listu řekl, že se ho už někdo pokusil třikrát unést. Naposledy to podle jeho slov byli tři ruští obchodníci. Mluvil také o ostřelovačích, kteří si najali byt přes ulici.

"Nikdy se ve své zemi nebudu moct pohybovat jako svobodný člověk. Pokud by mě přinutili se vrátit, zabijí mě už na cestě k soudu, nebo ještě dříve v policejní cele," řekl.

Zmínil, že v roce 2002 půjčil peníze 60 miliónů korun, aby dostal k moci Stanislava Grosse. "Tyto peníze mi politici stále dluží, chtějí tu směnku dostat, navíc toho vím příliš mnoho," řekl.

Krejčíř v roce 2005 uprchl z Česka během domovní prohlídky v jeho domě v Černošicích. Objevil se na Seychelách. V roce 2007 byl zatčen v JAR, policie ho ale propustila. Česku se nepodařilo úřady JAR přesvědčit, že by měl být vydán.

Krejčíř je v tuzemsku obviněn z několika trestných činů, v některých případech byl odsouzen v nepřítomnosti. Mezi prohřešky jsou obvinění z daňových úniků, praní špionavých peněz a přípravu vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám