Hlavní obsah

V Indii se srazily vlaky, zemřelo přes 60 lidí

Dillí
Aktualizováno

Při srážce dvou vlaků ve východní Indii ve státě Bangla zahynulo v pondělí podle posledních údajů AP 61 osob. Asi 125 dalších bylo zraněno. Příčiny nehody se vyšetřují. Na místě stále probíhají záchranné práce, od počátku se do nich zapojili i obyvatelé z blízkého okolí.

Článek

"Záchranáři vyprostili z místa nehody 61 těl. Dalších 125 lidí bylo zraněno," uvedl policejní představitel Suradžít Kar Parkaysta. Podle něj jsou mezi oběťmi oba strojvůdci expresu, který narazil do stojícího vlaku. Dodal ale, že počet obětí může ještě stoupnout.

Tragédie se stala ve stanici Sainthia západním Bengálsku, která se nachází asi 200 kilometrů severně od Kalkaty. Expres Uttar Bangla tam ve dvě ráno místního času (22:30 SELČ) v plné rychlosti narazil do stojícího rychlíku Bhagalpur- Renchi Vanachal naplněného pasažéry.

Foto: Reuters

Lidé zasahují u havarovaného vlaku.

Srážka byla tak silná, že jeden z vagónů byl vymrštěn do výše a jeho střecha zasáhla lávku pro pěší nad kolejištěm. Při srážce byly zcela zdemolovány dva osobní vagóny a jeden zavazadlový vůz. Zbyla z nich jen změť pokrouceného kovu.

V poničených vagónech jeli cestující s nejlevnějšími jízdenkami. Tyto vozy bývají většinou kapacitně zcela vytížené.

Zatím není jasné, proč k nehodě došlo. Spekuluje se o chybě signalizačního zařízení. Indické dráhy jsou staré a opotřebované, většinou pocházejí z koloniálních dob, představují ale základ osobní dopravy v přelidněné zemi.

Foto: Reuters

Lidé u havarovaného vlaku

Během tří měsíců je to již druhá vážná nehoda ve státě Bangla.

Teroristický útok vyloučen

Na konci května si tu srážka dvou vlaků vyžádala 145 lidských životů. Příčinou neštěstí byla tehdy podle vyšetřovatelů sabotáž povstaleckých maoistů. Mluvčí maoistů to však popřel. U pondělní nehody vyšetřovatelé teroristický útok vyloučili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám