Hlavní obsah

Rodinu z Británie v Pákistánu zastřelili kvůli rozpadu manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gudžrát

V pákistánském Gudžrátu byli v pátek zastřeleni tři britští občané - muž, žena a jejich 21letá dcera. Stalo se to po hádce s příbuznými. Kromě nich zemřela ještě jedna žena. Dva ze čtyř střelců byli zatčeni, zbylí jsou na útěku.

Foto: Akhtar Soomro , Reuters

Článek

Rodina žijící v Nelsonu v britském hrabství Lancashire rodnou zemi navštívila kvůli svatbě jednoho ze svých synů. Manželé a dcera se rozhodli zůstat ještě pár dní. V pátek byli na místním hřbitově, když je napadla čtveřice mužů a zastřelila je. Kromě nich byla zabita ještě jedna žena.

Deník The Independent citoval svědky, podle nichž střelbě předcházely rodinné spory. Už v Británii se rozpadlo dohodnuté manželství jejich druhého syna, který si vzal svou sestřenici.

Všichni žili v Británii, kde otec Mohammad Yousaf dvě desítky let pracoval jako taxikář. Podle sousedů v Nelsonu se otec k neteři-snaše choval i po rozpadu synova manželství "jako k vlastní".

Dva místní útočníky policie zatkla, zbylí dva jsou na útěku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám