Hlavní obsah

Letecké neštěstí v Libyi: 103 mrtvých, přežil jen osmiletý chlapec

Novinky, rei
Tripolis
Aktualizováno

Při nehodě letadla v libyjském hlavním městě Tripolisu ve středu zemřelo pravděpodobně 103 lidí. Libyjské úřady zatím oznámily, že nalezly 96 těl. Havárii přežil osmiletý nizozemský chlapec. Celkem bylo na palubě 61 občanů Nizozemska, uvedla tamní vláda.

Článek

Letoun libyjských aerolinií al-Afrikíja byl na cestě z Johannesburgu do Londýna. V Tripolisu měl plánované mezipřistání. Na jeho palubě bylo 93 cestujících, z toho 61 Nizozemců, a 11 členů posádky. Zachráněný hoch je v dobrém stavu.

Letadlo se zřítilo u jihozápadní ranveje asi deset minut před přistáním okolo šesté hodiny, uvedl francouzský deník Le Monde s odkazem na zdroje z ochrany letiště.

Na záběrech libyjské televize byly patrné trosky stroje rozeseté na široké ploše. Na místě byly desítky policistů a záchranářů. Některé pozůstatky ještě doutnaly. Letadlo při pádu zničilo také jedno auto. Není jasné, zda v něm někdo seděl.

Letadlo bylo nové

Příčina nehody není známa, počasí v Tripolisu bylo v posledních dnech dobré. Úřady také vyloučily možnost teroristického útoku.

Internetové stránky libyjských aerolinií uvádějí, že společnost používá airbusy. Zřícený stroj je Airbus A330-200. Arabská televizní stanice al-Džazíra uvedla, že letadlo bylo úplně nové, aerolinie ho koupily loni.

Společnost al-Afrikíja byla založena v roce 2001. Původně byla státní, později její akcie přešly do správy libyjsko-afrického investičního fondu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám