Hlavní obsah

V čínské řece bylo nalezeno 21 mrtvých nemluvňat, asi z nemocnice

– Peking • Aktualizováno
Novinky,

Plody a mrtvolky 21 nemluvňat byly nalezeny v řece ve východní Číně na okraji města Ťi-ning v provincii Šan-tung. Místní policie už zatkla dva pracovníky márnice nedaleké nemocnice, kteří jsou obvinění z toho, že tělíčka do vody naházeli, uvedla v úterý agentura Nová Čína.

Článek

Ostatky našli vesničané, kteří si nejprve mysleli, že to jsou hračky. Původně se udávalo, že mrtvolek bylo 15, pak jejich počet stoupl. Jednalo se o novorozence nebo děti ve věku několika měsíců, píše ČTK.  Mezi mrtvolkami mohly být i plody matek, které podstoupily v nemocnici potrat.

Policii se podařilo pachatele vypátrat podle identifikačních štítků upevněných na nohou osmi těl, kde bylo napsáno datum narození, dálka, váha a jméno matky, uvedl web televize SkyNews. Jedno z těl bylo zabaleno do igelitového pytle s nápisem "nemocniční odpad". Tři z dětí, které se podařilo identifikovat, byly dříve převezeny do nemocnice v kritickém stavu.

Dvojice vyinkasovala peníze od příbuzných, o ostatky se nepostarala

"Vyšetřování ukázalo, že zaměstnanci márnice Ču a Wang se soukromě ústně domluvili s příbuznými  mrtvých dětí, že se o těla postarají, za což si vzali peníze. Místo toho tajně převezli děti k řece Kuang-fu a děti do ní hodili," uvedl mluvčí radnice města Kung Čchen-chua podle webu China Daily.

Tři vysoce postavení činitelé nemocnice v městě Ťi-ning v provincii Šan-tung byli okamžitě zbaveni funkce.

Potraty v Číně

Potraty jsou v Číně běžnou záležitostí, částečně vzhledem k takzvané politice jednoho dítěte, která nařizuje většině manželských párů žijících ve městech mít jen jednoho potomka. Od této praxe země upouští.

Agentura AFP uvádí, že každoročně je v Číně nejméně 13 miliónů těhotenství ukončeno potratem. Provádějí se především v případě očekávaného narození holčiček vzhledem k tradičnímu upřednostňování mužských potomků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám