Hlavní obsah

Policisté v Keni omylem propustili muže podezřelého z terorismu

Nairobi

Keňská policie omylem propustila muže hledaného v souvislosti s údajným plánováním teroristického útoku na území Austrálie. Uvedl to v úterý zpravodajský server BBC. Podezřelý Hussein Hashi Farah byl kvůli "přehlédnutí" považován pouze za nelegálního přistěhovalce a propuštěn s tím, že se má později dostavit k imigračnímu soudu.

Článek

Farah byl zatčen při pokusu přejít hranici ze sousední Ugandy. Při kontrole policisté zjistili, že se jeho jméno nachází na mezinárodním seznamu osob podezřelých z terorismu. Při jeho předání dalšímu útvaru ale zřejmě tuto informaci netlumočili svým kolegům a ti poté Faraha propustili jako běžného uprchlíka ve víře, že se druhý den dostaví k příslušnému soudu.

Farah je podezřelý z příprav teroristického útoku, který se měl údajně uskutečnit v roce 2009 na území Austrálie. V souvislosti s možným útokem zatkla loni policie v Melbourne skupinu etnických Somálců údajně napojených na islamistické hnutí Šabáb, které je považováno za teroristickou organizaci. Mluvčí keňské policie uvedl, že existují "přesvědčivé informace", že byl Farah do plánování útoku zapleten. Žádné bližší údaje ale neuvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám