Hlavní obsah

Muž se po pádu auta do řeky rozhodl zachránit manželku, syn mezitím utonul

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wanganui

Novozélanďan Stacy Horton byl při víkendové havárii přinucen k fatální volbě. Když se vůz s jeho rodinou zřítil do řeky, přiběhl ke břehu a musel se rozhodnout, koho z potápějícího se auta zachrání jako prvního. Rozhodl se pomoci své ženě, jejich třináctiletý syn mezitím v autě utonul.

Článek

Horton k místu nehody dorazil několik minut po pádu auta do vody. Dostal se ke své pětatřicetileté ženě Vanesse, která bojovala o život v potápějícím se autě. Podařilo se mu ji vytáhnout. Jejich syn Silva však zůstal uvězněn v potopeném voze asi 4,5 metru pod hladinou.

„Pokoušel jsem se dostat ho ven, ale nedostal jsem se už k autu, proto bylo mojí prioritou dostat Vanessu do bezpečí,“ řekl nešťastný otec.

„Dostal jsem ji na břeh řeky a podíval se za sebe. Viděl jsem jen světla auta a uvědomil jsem si, že je pryč, nebylo nic, co bych mohl udělat,“ dodal Horton.

Také jsem myslel na to, že kdybych šel tam dolů, nemuselo by se mi to podařit a mé ženě bych tedy také nepomohl, a naše dvě dcery by tak zůstaly samy
Stacy Horton

Auto sjelo z travnatého svahu a spadlo z desetimetrového útesu do řeky poblíž domu rodiny ve Wanganui na západním břehu North Island.

„Také jsem myslel na to, že kdybych šel tam dolů, nemuselo by se mi to podařit a mé ženě bych tedy také nepomohl, a naše dvě dcery by tak zůstaly samy,“ popisuje dále Horton.

Poté co Horton zachránil svou ženu, přivolaný policista se pokoušel potopit do hloubky k autu, ale nepodařilo se mu to. „Byl to neuvěřitelně traumatický incident pro každého, kdo tam byl,“ řekl seržant Andrew McDonald.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám