Hlavní obsah

Polskem otřásla vražda desetileté dívky. Mladík zabíjel s mimořádnou krutostí

Aktualizováno

Polskem otřásla vražda desetileté dívky, pohřešované od čtvrtka. Podezřelého dopadla policie v neděli a prokuratura jej obvinila, že dívku zavraždil „s mimořádnou krutostí“. Podezřelý se k činu přiznal, oznámil v pondělí policejní mluvčí. Ministr spravedlnosti již přislíbil pachateli „nejpřísnější trest“ a vyjádřil politování nad tím, že mu nelze vyměřit trest smrti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nebyl to snadný případ. Podezřelý, který se již přiznal, to od počátku tak naplánoval a postupoval tak, aby zmátl policisty a prokurátory,“ řekl televizi TVN 24 policejní mluvčí Mariusz Ciarka. „Místo, kde se mrtvé tělo našlo, a situace naznačovaly sexuální motiv pachatele a to, že máme co do činění s pedofilem. Ale teď víme, že se to mohlo odehrát úplně jinak,“ dodal.

Zavražděná dívka obviněného 22letého muže znala, mluvčí ale nechtěl upřesnit, v jakém vztahu byl s dívčinou matkou.

Nejmenovaný vyšetřovatel portálu tvp.info sdělil, že: „Pachatel zinscenoval místo zločinu i samotnou vraždu tak, aby to vypadalo jako dílo pedofila. Ve skutečnosti ale dívka znásilněna nebyla. Muž byl zamilovaný do její matky, ucházel se o ni a na dítě žárlil," dodal.

Muž při zatčení ve Vratislavi nekladl odpor.

Ještě během nočního výslechu podezřelého se před sídlem prokuratury ve městě Świdnica (Svídnice) shromáždil dav, z něhož zněly výhrůžky. Policistům se ale podařilo odlákat pozornost přítomných a podezřelého odvézt do vazby.

Desetiletá Kristina ze vsi Mrowiny v Dolním Slezsku zmizela ve čtvrtek po poledni cestou ze školy, policie po matčině oznámení zahájila pátrání. Tělo mrtvé dívky, nahé a s podříznutým hrdlem, našel večer náhodný kolemjdoucí v lese asi šest kilometrů od vsi. Pitva potvrdila, že příčinou smrti bylo několik bodných ran do hrudi a krku.

Ministr spravedlnosti a generální prokurátor Zbigniew Ziobro již v sobotu volal po potrestání pachatele doživotím bez možnosti propuštění. Byl totiž zrušen trest smrti, který by podle jeho přesvědčení „byl spravedlivou odplatou za tak krutou vraždu nevinné dívky“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám