Hlavní obsah

Auto při rallye v Maďarsku najelo do diváků

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček

Jedenáct zraněných, z toho dva těžce, si vyžádala nedělní nehoda na rallye ve městě Tótkomlós na jihovýchodě Maďarska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Auto při rallye v Maďarsku najelo do divákůVideo: Reuters

 
Článek

„Na místě zasahoval záchranářský vrtulník. Zranění jsou mimo ohrožení života,“ uvedla mluvčí policie Zsanett Tűriová serveru beol.hu.

Nehoda se stala po ukončení závodu, když vozy exhibičně projížděly před diváky na hlavním náměstí. „Červený Volkswagen Golf narazil do obrubníku, řidič neudržel vůz na silnici a vletěl mezi diváky,“ konstatoval server. Mezi zraněnými je i jedno dítě.

Web police.hu oznámil, že policie případ vyšetřuje. Několik diváků po nárazu odletělo i do vzdálenosti několika metrů, další uvízli pod vozem. „Diváci ručně zvedli vůz, aby zraněné vyprostili,“ dodal beol.hu.

Diskutující na internetu připustili, že k nehodě mohl přispět fakt, že závěrečné exhibiční rallye kolo se projíždělo náměstím v opačném směru, než se závod konal. „Řidič tuto zákrutu absolvoval v závodě několikrát, ale v opačném směru,“ upozornili diskutující.

Oblíbená městská rallye se ve městě Tótkomlós koná už deset let. Mnozí z diskutujících kritizují fakt, že se závod koná přímo v ulicích města, kde jsou diváci příliš blízko tratě. „Dalo se to čekat, že jednou zde dojde k tragédii,“ uvedla žena, která byla mezi diváky.

Bezpečnost diváků při závodech rallye je velkým tématem i v Česku. Začala se řešit při nehodě v roce 2012, kdy v Lopeníku zemřely čtyři dívky poté, co do nich najel závodní vůz.

Závody se v tuzemsku často konají v obydlených místech, ve vesnicích probíhají i rychlostní zkoušky. Některé vesnice ale od toho ustupují, závody totiž naruší chod obce i na celý den. V roce 2016 si například stěžovali energetici, že je pořadatelé rallye na Liberecku nepustili do některých míst, aby mohli opravit poruchy po bouřce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám