Hlavní obsah

Necítil jsem se opilý, řekl slovenský řidič autobusu hlídce. Naměřili mu dvě promile

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Policejní hlídka kontrolovala v pondělí řidiče autobusu na silnici mezi slovenskými městy Bánovce nad Bebravou a Prievidza. Při testu na alkohol nadýchal dvě promile a skončil v policejní cele.

Foto: Polícia SR

Pětačtyřicetiletý Róbert byl odsouzen k trestu odnětí svobody na dva roky s podmínkou na 30 měsíců.

Článek

„Po vystřízlivění byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozil mu trest dva až pět let vězení,“ řekla trenčínská policejní mluvčí Elena Antalová.

Pětačtyřicetiletý Róbert z okresu Prievidza byl ve zrychleném řízení okresním soudem v Bánovcích nad Bebravou odsouzen k trestu odnětí svobody na dva roky s podmínkou na 30 měsíců. Byl mu rovněž udělen zákaz řízení motorových vozidel na tři roky.

„Muž svého jednání litoval a vzdal se práva podat odpor proti trestnímu příkazu,“ uvedl mluvčí krajského soudu v Trenčíně Roman Tarabus.

Když policejní hlídka kontrolovala řidiče, v autobusu bylo pět lidí. Vedení podniku Slovenská autobusová doprava Prievidza vyjádřilo nad počínáním řidiče lítost. Řidič u soudu řekl, že se necítil být opilý a na jízdu si troufal. Zároveň přiznal, že vypil domácí slivovici a pivo.

Reklama

Výběr článků

Načítám