Hlavní obsah

Turek podezřelý ze střelby v Utrechtu se přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utrecht

Sedmatřicetiletý Turek Gökmen Tanis se přiznal k pondělní střelbě v nizozemském Utrechtu. Prohlásil, že jednal sám, napsal server týdeníku Focus s odkazem na zprávy z prokuratury. Motiv činu muž ovšem neobjasnil. Státní zastupitelství ho obvinilo z několikanásobné vraždy a zabití s teroristickým motivem.

Foto: Twitter/Politie Utrecht

Kvůli střelbě v Utrechtu policie hledá Turka Gökmana Tanise.

Článek

„Podezřelý ve věku 37 let se před vyšetřujícím soudcem přiznal k trestným činům, které jsou mu přičítány,“ oznámila prokuratura. Podezřelý prohlásil, že „jednal sám“.

Soud muži prodloužil vazbu o další dva týdny, Turek může komunikovat pouze se svým právníkem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník střílel v tramvaji v UtrechtuVideo: Reuters

Během pondělní střelby byli zabiti tři lidé - devatenáctiletá žena a dva muži ve věku 28 a 49 let, dalších sedm bylo zraněno. Tanisovi se podařilo z místa útoku uprchnout, nakonec byl ještě během pondělí - sedm hodin po činu - zadržen.

K obvinění z teroristického útoku přispěl dopis nalezený ve voze, s nímž Tanis prchal z místa činu. Obsah nicméně zatím nebyl zveřejněn.

Zatím není jasné, zda muž spáchal útok kvůli tomu, že zastával radikální ideologii, nebo má psychické problémy, popřípadě zda šlo o kombinace obojího. Pomoci by mělo psychiatrické vyšetření, kterému se má Tanis podrobit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám