Hlavní obsah

Turka kvůli střelbě v tramvaji v Utrechtu obvinili z několikanásobné vraždy

Utrecht
Aktualizováno

Turek Gökman Tanis, kterého zadrželi kvůli pondělní střelbě v nizozemském Utrechtu, byl obviněn z několikanásobné vraždy, uvedla prokuratura. Útok si vyžádal tři mrtvé a pět zraněných. Další člověk zemřel později v nemocnici. Turek byl zradikalizovaný, ale není jasné, zda byl motiv jeho činu čistě teroristický, napsala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Turka Gökmena Tanise odvádí policie

Článek

„Vyšetřujeme, zda jednání muže bylo vedeno čistě teroristickými motivy, nebo jsou-li jeho činy výsledkem kombinace osobních problémů s radikalizovanou ideologií,“ uvedla prokuratura.

O možnosti, že by mohlo jít o teroristický čin, se začalo mluvit v souvislosti s dopisem, který byl nalezen v autě podezřelého. [celá zpráva] Do té doby média v souvislosti s ním zmiňovala, že to byl násilník a narkoman. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník střílel v tramvaji v UtrechtuVideo: Reuters

Spekulovalo se, že mohlo jít o vyústění sporů v rodině. To policie vyloučila: „Naše vyšetřování prokázalo, že nebyla vazba mezi hlavním podezřelým a oběťmi.“

Zadržený 37letý Turek Gökmen Tanis, který je jediným podezřelým, předstoupí v pátek před soudce. Ten může prodloužit vazbu, která na byla na zadrženého uvalena.

Podle sdělení prokuratury bude také Turek podroben psychologickému vyšetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám