Hlavní obsah

Silný vítr komplikoval v Evropě leteckou dopravu, piloti museli přerušovat přistání

Londýn/Berlín

Silné poryvy větru komplikovaly v neděli leteckou dopravu po Evropě. Řada pilotů musela přerušit přistání jak ve Velké Británii, tak v Německu, kde řádila bouře Eberhard.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr trápil piloty v Německu a v BritániiVideo: AP

 
Článek

V Londýně musel dvakrát přerušit přistání pilot aerolinek Helvetic Airways letící z Curychu na letiště London City. O přistání se pokusil dvakrát, pak to vzdal a zamířil do Birminghamu.

Problémy s přistáváním byly i v Düsseldorfu. Přerušit přistání tam musel dvoumotorový turbovrtulový Bombardier Dash 8, stejně jako turecký Airbus A330. „Letadlo přistálo bezpečně o dvacet minut později, když provedli piloti další přiblížení,“ uvedl k manévrům airbusu autor videa z Düsseldorfu.

Spotter, který přistání filmoval, uvedl, že za tři hodiny viděl třicet přerušených přistání: „Viděl jsem více přerušených přistání než normálních.”

V Německu měli potíže i na dráze a silnicích 

Bouře Eberhard způsobila v neděli v západní části Německa značné problémy také v železniční a silniční dopravě. Orkánem vyvrácené stromy v kolejištích a přerušené dodávky proudu prakticky zcela zastavily vlaky v Severním Porýní-Vestfálsku. Dálkovou železniční dopravu se tam do pondělního rána sice podařilo ve velké míře obnovit, nicméně na regionálních tratích je provoz někde ještě omezen.

Foto: Gentsch Friso, ČTK

Na nádraží v Bielefeldu informují o přerušení provozu vlaků v Severním Porýní-Vestfálsku

Podle televizní stanice WDR se v pondělí před osmou hodinou ráno vytvořily na dálnicích zácpy o celkové délce kolem 420 kilometrů. Dlouhá zdržení museli zvládnout řidiči na dálnicích A40 v Porúří a A52 ve směru na Düsseldorf.

V Durynsku kmeny na silnicích prakticky odřízly od okolního světa vesnici Mönchsberg, kam se přístup podařilo obnovit teprve v pondělí ráno.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Odstraňování polámaných stromů u Bonnu

Eberhard si v neděli vyžádal nejméně jeden lidský život, když v Bestwigu zahynul řidič, na jehož auto spadl větrem vyvrácený strom. Vítr dosáhl rychlosti přes 117 kilometrů za hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám