Hlavní obsah

V troskách letadla, ve kterém cestoval fotbalista Sala, našli tělo

Aktualizováno

V troskách letadla, ve kterém cestovali argentinský fotbalista Emiliano Sala a jeho pilot, je podle pátracího týmu viditelné jedno tělo, uvedla BBC. Letadlo zmizelo 21. ledna při cestě z francouzského Nantes do Cardiffu. Na palubě byl kromě fotbalisty pilot David Ibbotson.

Foto: Handout, Reuters

Vrak letadla, v němž cestoval Emiliano Sala, na dně moře.

Článek

Zatím nelze potvrdit, komu pozůstatky patří, jelikož stroj zůstává ležet na dně moře a záběry byly pořízené dálkově řízenou ponorkou.

„Na mořském dně je značné množství trosek vraku. Našli jsme je v hloubce asi 63 metrů,“ uvedl David Mearns, který vede soukromý pátrací tým. Letadlo bylo podle jeho slov identifikováno pomocí sonaru předtím, než byla vyslána pod vodu ponorka s kamerami, která dokázala potvrdit, že pátrací tým nalezl zbytky letadla, jímž Sala cestoval.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Emiliano Sala v dresu Nantes

„Viděli jsme registrační číslo a největším překvapením bylo, že většina stroje je tam," dodal pro BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V neděli odstartovalo podvodní pátrání po zříceném letadle, ve kterém cestoval fotbalista Sala Video: Reuters

Soukromé pátrání bylo pozastaveno a na místo dorazili zástupci pro vyšetřování leteckých nehod (AAIB). Ti by měli rozhodnout o dalším postupu.

Po vraku pátrala od neděle dvě speciální plavidla, která byla schopna provádět sonarový průzkum mořského dna. Akci iniciovala rodina fotbalisty, která se nehodlala smířit s tím, že oficiální pátrání po třech dnech skončilo poté, co úřady uvedly, že letadlo havarovalo a nikdo nemohl přežít. Na pátrání se jí podařilo vybrat 324 tisíc liber (přes 9,5 milionu korun).

Sala cestoval z francouzského Nantes do svého nového působiště ve velšském Cardiffu. Tým osmadvacetiletého Salu koupil od klubu Nantes za 17 milionů eur, šlo o nejdražší posilu tohoto velšského klubu v historii.

Reklama

Výběr článků

Načítám