Hlavní obsah

V Šachtách na jihozápadě Ruska explodoval v bytovém domě plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šachty

Ve městě Šachty na jihozápadě Ruska vybuchl v devítipatrovém domě plyn, napsala agentura RIA novosti. Poškozeny byly čtyři byty. První informace hovoří o jedné oběti, po dalších čtyřech lidech se pátrá. V poškozených bytech žilo celkem 12 lidí, dva byli v těžkém stavu hospitalizováni a pět vyvázlo bez zranění.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Exploze plynu poničila devítipatrový dům ve městě Šachty.

Článek

„Z domu bylo evakuováno celkem 140 lidí, sedm lidí bylo vyproštěno z trosek. Jeden člověk zemřel, osud čtyř lidí zůstává neznámý,“ uvedla agentura TASS s odvoláním na informace ruského ministerstva pro mimořádné situace.

Incident je v krátké době v Rusku druhým neštěstím, které vyvolal únik plynu v bytovém domě. Poslední den loňského roku explodoval v uralském Magnitogorsku plyn v panelovém domě. V jeho troskách zahynulo 39 lidí.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Výbuch plynu ve městě Šachty

Město Šachty leží severně od Rostova na Donu, necelých 40 kilometrů od hranic s Ukrajinou. Záchranáři dům evakuovali a částečně zabezpečili, protože hrozí jeho zřícení.

O neštěstí byl podle moskevského rozhlasu informován prezident Vladimir Putin, vláda vyplatí finanční kompenzaci poškozeným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám