Hlavní obsah

V Rakousku vyhlásili nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí

– Vídeň

V Rakousku panuje po několikadenním hustém sněžení kritická lavinová situace. Na řadě míst byl vyhlášen pátý, tedy nejvyšší stupeň nebezpečí. Pod lavinou už od začátku roku zahynulo osm lidí. Ve čtvrtek o tom informovala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V rakouském Štýrsku uzavřeli kvůli lavinovému nebezpečí několik silnicVideo: Reuters

 
Článek

V Salcbursku, Štýrsku a také v Ybbstalských Alpách v Dolních Rakousích platí podle rakouského portálu Lawineninfo pátý stupeň lavinového nebezpečí. Velmi nebezpečná je také situace ve Vorarlbersku, Tyrolsku a Korutanech, kde je čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí a v některých místech i pátý.

Bude hůř

Meteorologové v Rakousku očekávají až půl metru nového sněhu, takže lavinová situace se ještě zhorší. Kvůli hrozbě lavin jsou v Rakousku uzavřené mnohé silnice. Nedostupná jsou stejně jako ve středu oblíbená turistická střediska Horní Taury, Lech, Zürs či Hallstatt.

Rakouská horská služba varovala, že v nynější kritické situaci nemůže kvůli ochraně životů vždy zaručit vyslání záchranářů. Jako příklad uvedla pátrání po dvojici pohřešované od soboty u dolnorakouské obce Hohenberg, které muselo být z bezpečnostních důvodů pozastaveno.

Reklama

Výběr článků

Načítám