Hlavní obsah

V Británii kvůli brexitu houstne atmosféra, před parlamentem dochází k potyčkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve Spojeném království v souvislosti s jednáním o brexitu houstne atmosféra. Zastánci odstoupení Velké Británie z Evropské unie pravidelně demonstrují u Westminsterského paláce. Předseda dolní komory parlamentu John Bercow označil situaci za neúnosnou a vyzval policii, aby konala.

Jste fašistka, řvali příznivci brexitu na prounijní poslankyni SoubryovouVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

V pondělí skupina protestujících slovně napadla konzervativní poslankyni Annu Soubryovou hlasitými slovními útoky a poté na ni pokřikovala po cestě zpět do parlamentu. Muži vykřikovali hesla jako „Soubryová je fašistka“, poslankyně byla také označována za lhářku a „špínu“.

Na videu z incidentu byli zároveň zachyceni dva policisté, kteří konfrontaci jen přihlíželi, ačkoli Soubryová tvrdí, že se jí demonstranti pokusili zabránit ve vstupu do parlamentu.

S problémy se údajně setkal i konzervativec David T. C. Davies, který je naopak zastáncem odchodu Británie z Evropské unie. Zpravodajský server BBC píše, že poslanec proto začal na těle nosit kameru a cesty na College Green a zpět si kvůli „ochraně a dokazování“ natáčí.

„Jako mnoho poslanců na všech stranách (brexitové) debaty jsem byl vystaven útokům, výhrůžkám a zákeřným obviněním,“ řekl. V twitterovém příspěvku zveřejnil záznam agresora, který zastává setrvání v Evropské unii.

Reklama

Výběr článků

Načítám