Hlavní obsah

Protesty žlutých vest mají už šestou oběť. Demonstranta srazil polský řidič kamionu

– Avignon/Paříž • Aktualizováno

Třiadvacetiletý demonstrant z hnutí žlutých vest zemřel v noci na čtvrtek, když jej na kruhovém objezdu u výjezdu na dálnici A7 v Avignonu na jihu Francie srazil kamion. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na prokuraturu.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Protesty lidí ve žlutých vestách se soustřeďují na blokády silnic

Článek

„Řidič kamionu byl vzat do vazby. Oběti bylo třiadvacet let,” uvedla Caroline Armandová z prokuratury. Dodala, že řidič je 26letý Polák. K neštěstí došlo krátce po půlnoci, uvedl server LCI.

Jde už o šestou oběť protestů žlutých vest, kterým se nelíbí zvyšování cen benzínu a nafty, růst životních nákladů a některé reformy francouzské vlády.

Oběti protestů

První obětí se stala hned v první den protestů 17. listopadu demonstrantka, kterou srazila žena vezoucí nemocné dítě. V panice, že nemůže projet, do ní najela. [celá zpráva]

O dva dny později byl sražen 37letý motorkář ve žluté vestě řidičem pick-upu, který se snažil vyhnout zátarasu demonstrantů. Motocyklista o den později podlehl následkům zranění v nemocnici.

V noci z 1. na 2. prosince zemřel motorista, který narazil do zastaveného kamionu u zátarasu žlutých vest před Arles.

Čtvrtou obětí se stala 2. prosince 80letá žena, kterou o den dříve zasáhl slzotvorný granát v Marseille.

Pátou obětí byla 10. prosince žena, která narazila v Chasseneuil-sur-Bonnieure do kamionu, který zpomalil kvůli protestu žlutých vest.

Reklama

Výběr článků

Načítám