Hlavní obsah

Protesty žlutých vest v Belgii provázelo násilí. Hořela auta, policie použila slzný plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Zdevastovaná, převrácená a hořící auta, rozbité výlohy a násilí v ulicích. Bouřlivé protesty žlutých vest proti zvýšení spotřební daně na benzin a naftu se z Francie přenesly i do Belgie. Agentura AP zveřejnila záběry z pátečních střetů demonstrantů s policií v Bruselu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty v BelgiiVideo: AP

 
Článek

Policie proti demonstrantům poblíž úřadu premiéra Charlese Michela použila vodní děla a slzný plyn.

Mluvčí policie Ilse Van De Keereová uvedla, že se protestů v ulicích belgické metropole zúčastnily asi tři stovky lidí. Asi šest desítek z nich byl zadrženo pro narušování veřejného pořádku. Belgický ministerský předseda v reakci na nepokoje slíbil, že se sejde s organizátory protestů.

Nepokoje se do Belgie přesunuly z Francie. Tam lidé už dva týdny v reflexních vestách protestují proti zvýšení spotřební daně na naftu a benzin s cílem omezit spotřebu fosilních paliv.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté ve Francii nasadili proti demonstrujícím slzný plynVideo: AP

Ani drobný ústupek prezidenta Emmanuela Macrona, že se daň může snížit v případě prudkého růstu cen paliv, demonstranty neuspokojil a v sobotu se chystají opět vyrazit na Champs-Élysées, kde došlo k největším střetům s policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám