Hlavní obsah

Poplach na nádražích v Barceloně a Madridu byl falešný

Barcelona
Aktualizováno

Ve středu se postupně evakuovalo hlavní nádraží v Barceloně a madridské nádraží Atocha. Španělská i katalánská policie uvedla, že v obou případech šlo o falešný poplach. Informují katalánská média.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Vozidla katalánské policie

Článek

Nejprve katalánská policie evakuovala cestující ze dvou vlaků na hlavním nádraží v Barceloně. Zastavila současně provoz na vysokorychlostní trati. Učinila tak poté, co ji ochranka nádraží upozornila na podezřelý objekt v kufru jednoho z cestujících.

„Kontrolujeme vysokorychlostní vlakové spoje ve stanici Sants de Barcelona. Dva vlaky na třetí a čtvrté koleji byly evakuovány,“ uvedla katalánské policie.

„Kolem osmé ráno jsme dostali upozornění. Bezpečnostní služba železnice ADIF našla skenerem v jednom z kufrů předmět připomínající granát,” uvedla na Twitteru krátce po deváté katalánská policie. „Zprávu na místě ověřujeme,” dodala policie.

Na nádraží se začaly tvořit fronty, když bylo megafonem bez bližších podrobností oznámeno přerušení provozu. Ten byl asi po hodině částečně obnoven.

Pak bylo evakuováno i madridské nádraží Atocha. I v tomto případě šlo ale o falešný poplach, uvedla španělská média s odkazem na policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám