Hlavní obsah

Slovenská policie provádí razie u podnikatele Kočnera

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Od úterního rána provádí slovenská policie domovní prohlídky v Bratislavě a v obci Bernolákovo v okresu Senec. Slovenská média uvádějí, že akce probíhá v domě podnikatele Mariána Kočnera, o němž se spekuluje jako o možném objednavateli vraždy novináře Jána Kuciaka, obviněn však není. Police uvedla, že akce souvisí s násilnou trestnou činností.

Foto: Policie SR

Slovenští policisté během zásahu.

Článek

„Probíhají domovní prohlídky vícero prostorů u konkrétní osoby v souvislosti s násilnou trestnou činností. Víc informací není možné poskytnout,“ uvedla policie.

Server aktuality.sk napsal, že se jedná o Kočnerovy objekty. Podnikatel je nyní ve vazbě za podvod, ale jeho jméno média zmiňují i v souvislosti s vraždou Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Jeden z obviněných v této kauze před časem tvrdil, že právě Kočner měl být objednatelem novinářovy vraždy. [celá zpráva]

Slovenský policejní prezident Milan Lučanský nicméně v pondělí v diskusi pro Denník N zdůraznil, že Kočner není obviněný v případě vraždy Kuciaka.

Kočner je na místě

Server topky.sk napsal, že Kočnera přivezli z věznice v Leopoldově do Bratislavy, ale domovní prohlídky se odmítl zúčastnit, sedí v policejním voze a hlídají ho policisté se samopaly.

Investigativního novináře Kuciaka a jeho snoubenku zavraždili letos 21. února v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta. Při razii koncem září byli v souvislosti s dvojnásobnou vraždou zadrženi čtyři lidé na jihu Slovenska. Mělo jít o vykonavatele i zprostředkovatele vraždy. Následně putovali do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám