Hlavní obsah

Nizozemské stíhačky F-16 startovaly kvůli rvačce v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Dvě nizozemské stíhačky F-16 startovaly v sobotu brzo ráno, aby doprovodily letadlo společnosti KLM, které letělo z Abú Zabí na amsterdamské letiště Schiphol. Na palubě dopravního stroje totiž vypukla rvačka, napsala server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemská stíhačka. Ilustrační foto

Článek

Stroj se nacházel ve vzdušném prostoru Německa, když jeden z cestujících – 29letý Američan - začal být extrémně agresivní. Na prosby, aby se vrátil na své místo nereagoval. Vzápětí začal napadat cestující a vypukla na palubě stroje rvačka. Členům posádky se podařilo za pomoci pasažérů muže přemoci. Mnozí cestující ale byli zraněni, napsal Focus.

Stroj, který se v tu chvíli nacházel nad Německem, asi hodinu od letiště Schiphol, doprovodily stíhačky. Okamžitě po přistání byl Američan zadržen a převezen na psychiatrii na vyšetření.

Mluvčí letecké společnosti KLM uvedla, že firma lituje "nepříjemného incidentu". Posádka se řídila obvyklými pravidly. Cestující a posádka podali na muže trestní oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám