Hlavní obsah

Požár na trajektu v Baltském moři s 335 lidmi na palubě se podařilo uhasit

Aktualizováno

Strojovnu na trajektu Regina Seaways v Baltském moři zachvátil v úterý požár. Na palubě plavidla, které směřovalo z německého Kielu do litevské Klaipedy bylo celkem 335 lidí, z nichž bylo 298 cestujících a 37 členů posádky. Nehoda se obešla bez obětí, napsal server týdeníku Focus s odvoláním na informace litevského námořnictva.

Foto: The DFDS Group

Regina Seaways

Článek

Drama se odehrálo nedaleko pobřeží, asi 135 kilometrů od ruského města Kaliningrad, uvedla televize RT.

Po obdržení tísňového signálu kolem 12:45 SELČ vyrazil na místo vrtulník litevské armády a další dva byly v pohotovosti. Zmobilizováni byli rovněž ruští a litevští záchranáři.

Dánská společnost DFDS SEAWAYS, které trajekt patří, selhal jeden z morotů a objevil se kouř. Ten spustil protipožární varovný systém.

Cestující byli podle informací televize RT přesunuti na bezpečné místo na lodi. Plavidlu přestaly fungovat motory. K plavidlu podle agentury Interfax zamířily pomocné lodě z Litvy, Ruska, Estonska, Švédska a Německa. Záchranné práce koordinovala ruská námořní centrála v Kaliningradu. Ta nakonec poplach odvolala.

Foto: Mapy.cz

„Kapitán se rozhodl, že loď dopluje sama díky jednomu provozuschopnému motoru. Míří do Klajpedy, doprovod kapitán odmítl. Věc je uzavřena,” citovala agentura TASS zástupce kaliningradských záchranářů

Trajekt Regina Seaways byl podle televize RT postaven v roce 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám