Hlavní obsah

Útok nožem v Německu: Tři zranění, jeden v kritickém stavu

Ravensburg
Aktualizováno

V jihoněmeckém Ravensburgu v pátek útočník v centru města zranil nožem tři lidi, jeden ze zraněných je v kritickém stavu. Informoval o tom server regionálního listu Schwäbische Zeitung.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Zvláštní jednotky německé policie, ilustrační foto.

Článek

Útočník se nakonec vzdal po intervenci starosty města Daniela Rappa, který byl shodou okolností na místě. „Najednou stál pachatel přímo přede mnou s nožem celým od krve a vyhrožoval mi. Řekl jsem mu, že by měl nůž položit na zem,” popsal situaci starosta novinářům ze Schwäbische Zeitung. Podle něj ho útočník poslechl; byl to mladší štíhlý muž, který prý působil nejistě.

Policie muže zadržela a žádné podrobnosti k případu ani informace o motivu činu neuvedla. Policejní mluvčí však agentuře DPA sdělil, že zatím nic nenaznačuje, že by šlo o teroristický čin.

Podle Schwäbische Zeitung muž s kuchyňským nožem zaútočil na tři lidi na různých místech v centru města, zadržen byl na hlavním náměstí Marienplatz. Zdravotníci tak museli ošetřovat zraněné v jednu chvíli na různých místech.

K jeho zadržení přispěl podle svědků otec rodiny, která seděla na zahrádce jedné z místních restaurací. Pokusil se ho odzbrojit pomocí židle a utrpěl přitom zranění. Zdravotníci ho museli převézt do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám