Hlavní obsah

Asi ho zachránil pás a nové auto. Zraněného českého řidiče by mohli pustit za týden

Aktualizováno

Zraněný řidič kamiónu pražské dopravní společnosti SPED-IT zůstane v nemocnici v italském Janově pět až sedm dní na pozorování. Má zlomených pět žeber a pohmožděné plíce, ale cítí se dobře, uvedl jednatel společnosti SPED-IT Václav Zázvůrek. Kamión spadl v úterý z Morandiho mostu na frekventované dálnici na severu Itálie poté, co se část mostu zřítila. Při neštěstí zemřelo nejméně 42 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Český kamión v troskách zříceného mostuVideo: Reuters

 
Článek

Kamión se zřítil z výšky 45 metrů. „Určitě ho zachránil bezpečnostní pás. Možná také to, že je to nové auto, nová generace Mercedesu. A měl i štěstí, že se mu asi odpojil návěs,“ řekl Zázvůrek.

Foto: David Ryneš, Novinky

Zřícený most v Janově

Podle řidiče byla před tunelem drobná nehoda, která zpomalila provoz. „A pak si jenom pamatuje, jak se to zhouplo, a propad dolů. Nic víc si už nepamatuje,“ dodal Zázvůrek.

Foto: Reuters

Kamión firmy Sped-It v troskách zříceného mostu.

Odhadovaná škoda na soupravě je zhruba 2,5 miliónu korun. Řidič, který u firmy pracuje osm let, vezl zboží na vykládku poblíž Janova. O tom, že kamión havaroval, se firma dozvěděla díky sledování polohy vozidla prostřednictvím GPS. Těsně před polednem se souprava podle GPS zastavila v inkriminovaném místě.

Záznam: V Janově pokračují záchranné práce u zříceného dálničního mostuVideo: AP

Zřícení dálničního mostu si vyžádalo nejméně 42 mrtvých, z nichž pět nebylo dosud identifikováno, informovala ve středu janovská prefektura. Ze 16 raněných je 12 v kritickém stavu. Z výšky 45 metrů spadlo 35 osobních aut a několik kamiónů. Příčina neštěstí se vyšetřuje. [celá zpráva]

Italský ministr dopravy Danilo Toninelli požaduje rezignaci vedení společnosti, která dálniční most provozuje. Vláda též chce firmě Autostrade per l’Italia odebrat koncesi ke správě dálnice, jejíž součástí je i dotčený most, a vymáhat finanční postih, řekl Toninelli. Firma by mohla podle smlouvy zaplatit až 150 miliónů eur (3,85 miliardy Kč), napsala agentura Reuters. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám