Hlavní obsah

Ve špatnou chvíli na špatném místě. V troskách zříceného mostu zahynula i celá rodina

Janov

Při úterním zřícení Morandiho mostu v severoitalském Janově zahynulo podle poslední bilance ministerstva vnitra 35 lidí. Mezi nimi přišla o život i celá tříčlenná rodina včetně sedmiletého chlapce. Dětské oběti jsou nejméně tři, dalším má být dvanáct a třináct let. Zraněných je 16.

Záznam: V Janově pokračují záchranné práce u zříceného dálničního mostuVideo: AP

 
Článek

Elektrikář Roberto Robbiano s manželkou Ersilií Piccininovou, kterou si vzal před čtyřmi lety, a synem Samuelem se ve svém voze zřítili do pětačtyřicetimetrové hloubky. Pocházeli z města Campomorone, severně od Janova. Jak poznamenal britský bulvární list Daily Mail, když jeli po rušném mostě, ocitli se ve špatný čas na špatném místě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený most v JanověVideo: Reuters

Daily Mail přiblížil i osudy dalších obětí. Je mezi nimi ještě jedno dítě, chlapec, což potvrdil starosta Florencie. Neuvedl však, kolik mu bylo a zda zahynuli i jeho příbuzní.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Kus zříceného mostu Morandi v Janově

Obětí je i amatérský fotbalista Andrea Cerulli, který zahynul cestou do práce. „Janovský klub Portuali Voltri se spojuje kolem rodiny Andrey, našeho partnera, našeho přítele, našeho kolegy, oběti tragédie Morandiho mostu,“ uvedl fotbalový klub. Po Cerullim zůstal malý syn.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Záchranáři vyprostili tělo z zničeného auta.

Zemřel i 35letý řidič Luigi Matti Altadonna z Borghetta, který řídil svou pracovní dodávku. Záchranáři se ho pokoušeli vyprostit, ale jeho život se nepodařilo zachránit. Příbuzní, kteří se mu nemohli dovolat, spustili kampaň na sociální síti. Nakonec bylo jeho tělo identifikováno v nemocnici.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záchranáři na místě pádu mostu v Janově

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

Zraněná osoba vyproštěná v Janově záchranáři

Zemřeli i dva zaměstnanci firmy Ammiu, která zpracovávala městský odpad. Část mostu spadla na budovu firmy a tři její automobily. Oba mrtví pracovali na ostrůvku Campi pod mostem. Jmenován byl zatím jen jeden z nich, Mirko Vicini, jehož tělo bylo nalezeno až večer. Padly tak naděje, že možná nebyl v práci.

Reklama

Související témata:

Související články

Z mostu v Itálii se zřítil i český kamión

Při zřícení mostu v italském Janově na dálnici A10 v úterý spadl i český kamión pražské firmy Sped-it. Řidič byl Čech, podle jednatele společnosti Jana Poláka...

Letecké záběry zříceného mostu v Janově

Agentura Reuters v úterý odpoledne publikovala letecké záběry zachycující zřícený most u Janova. Nejméně sto metrů dlouhá část mostu spadla v úterý před...

Výběr článků

Načítám