Hlavní obsah

Na festivalu ve Vigu se pod skákajícími diváky zřítila tribuna, 316 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vigo
Aktualizováno

Nejméně 316 lidí utrpělo podle poslední bilance v neděli zranění, když se pod nimi při festivalu O Marisquino ve španělském Vigu zřítila dřevěná plošina pro diváky ve chvíli, kdy začali skákat. Nikdo nezahynul, ale stav devíti osob je vážný, uvedly úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na festivalu ve španělském Vigu se zřítila plošina s divákyVideo: Reuters

 
Článek

„Celkem bylo ošetřeno 316 osob," uvedla v komuniké galicijská vláda. „Devět z nich bylo hospitalizováno. Nejsou v ohrožení života, ale mají vážné zlomeniny či poranění hlavy,” uvedl Jesús Vázquez Almuíña, který v místní správě odpovídá za oblast zdravotnictví. Dodal, že dvě z těchto osob jsou nezletilí.

Dřevěná lávka dlouhá 30 metrů a široká 10 metrů byla umístěná na pobřeží. Pod diváky se zřítila před půlnocí, v době, kdy začalo vystoupení rappera Relse B z Mallorky. Část lidí spadla do moře.

„Na lávce bylo mnoho lidí,“ uvedl pro agenturu Reuters jeden ze svědků. „Slyšeli jsme hlasité prasknutí a vše se náhle zřítilo. Zjistili jsme, že jsme obklopeni dřevem a betonem... Viděli jsme lidi, jak se pokoušejí dostat ven, ale nikdo to nezvládl a lidi křičeli,” vylíčil.

Další svědkyně naznačila, že za pádem lávky na festivalu mohlo být skákání diváků. „Koncert právě začal a skákali jsme, když jsme uslyšeli praskavý zvuk a viděli, že se všechno hroutí.“

„Trvalo to tak pět sekund," řekla místnímu deníku jedna z účastnic koncertu. „Lávka se zlomila se a já jsem spadla. Na mě padali další lidé. Nemohla jsem se dostat ven. Pokoušela jsem se o to, ale sklouzla jsem a pod vodou mi uvízla noha. Podařilo se mi ji vyprostit. Nějaký kluk mi podal ruku a vytáhl mě ven. Nejprve jsem byla ochromená a pak jsem odešla. Viděla jsem nějakou dívku, která krvácela na hlavě,” dodala.

Foto: Profimedia.cz

Propadlé pódium ve Vigu

Po zřícení plošiny byli do vody vysláni potápěči, aby zkontrolovali, zda někdo nezůstal uvězněn pod troskami.

Reklama

Výběr článků

Načítám