Hlavní obsah

Děti se držely rodičů za krk, když je sežehly plameny, popsal řecký hasič ničivé požáry

Atény

Ničivé požáry v Řecku jsou z větší části uhašené, zbývající dva jsou pod kontrolou. Počty obětí stále stoupají. O život podle posledních zpráv přišlo 81 lidí. Zraněno je nejméně 187 lidí včetně 23 dětí. Pro záchranáře je současná situace extrémně psychicky náročná. Jeden z nich v řecké televizi vyprávěl, jak procházejí spálené oblasti a prohledávají domy a vozy. V jednom z vozů objevil ohořelé mrtvoly jedné rodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na spálenou vesnici Mati v ŘeckuVideo: AP

 
Článek

„Zprvu to vypadalo, jako kdyby měli na zádech batohy. Když jsme přišli blíž, bylo jasné, že jsou to děti. Ve chvíli, kdy je spálily plameny, se držely rodičů za krk,“ popisoval.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řecko se vypořádává s tragickými požáryVideo: Reuters

Zatím není jasné, kolik lidí se pohřešuje. Někteří se svým blízkým ztratili a nyní se vzájemně hledají prostřednictvím sociálních médií a televize. Jeden otec po dni marného pátrání po svých dcerách, která se ztratila spolu s prarodiči, je zahlédl v televizi. Prostřednictvím televizních kanálů Skai a Alpha později požádal, ať se na něj obrátí ten, kdo o dívkách něco ví.

Poslední plameny likvidují hasiči v oblasti města Rafina na severovýchod od Atén. Další, kterým pomáhá protipožární helikoptéra, bojují s lesním požárem na západ od Atén.

V Řecku jsou nyní spuštěné vlajky na půl žerdi. Premiér Alexis Tsipras vyhlásil v zemi třídenní státní smutek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám