Hlavní obsah

V bratislavském domově pro seniory zabíjeli staré lidi úmyslně, řekla sestra

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Zdravotní sestra Jana Šipošová, která pracovala v nedávno uzavřeném domově pro seniory v bratislavské Heydukově ulici, tvrdí, že zde staré lidí zabíjeli úmyslně. Zmínila tři případy, kdy byli lidé zavražděni předávkováním léky.

Foto: Policie SR

Policie našla v domově pro seniory různé léky.

Článek

„Byla jsem přitom, když se to stalo,“ řekla televizi Markíza a jmenovala tři klienty, kteří zemřeli po předávkování léky.

Pacientům podávali léky, které se používají k uklidnění až omámení pacientů. S dávkováním těchto léků je proto nutné zacházet velmi opatrně. „Nechávali je navíc bez vody a jídla, nepřebalené a lidé umírali. Nic tam nefungovalo,“ řekla Šipošová.

Foto: TV Markíza

Zdravotní sestra Jana Šipošová

Minulý týden skončili za mřížemi Ivan B. (51), který byl vyučeným kuchařem a v domově seniorů se vydával za lékaře. Ve vazbě skončila také Vanessa P. (18), která měla rovněž ohrožovat zdraví klientů. Původně pracovala jako uklízečka. Hrozí jim tři až osm let vězení.

Foto: Policie SR

Policie domov důchodců uzavřela.

Policie provedla v domově pro seniory razii a potvrdila, že tam senioři dostávali různé léky bez odborné způsobilosti. „Léky podávali intravenózně, intramuskulárně, ve formě tablet a kapek, přičemž jejich podáváním tímto způsobem mohlo dojít k bezprostřednímu ohrožení zdraví osob, předávkování i smrti,“ konstatoval bratislavský policejní mluvčí Michal Szeiff. Další informace policie neposkytuje.

Foto: Policie SR

Policie našla v domově pro seniory různé léky

Reklama

Výběr článků

Načítám