Hlavní obsah

Čtyři měsíce po nevyšetřené vraždě novináře Slováci znovu vyšli do ulic

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Do Bratislavy, Košic a Banské Bystrice byly v pátek svolány protesty Za slušné Slovensko, na nichž si tisíce lidí připomínaly vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Vražda se stala před čtyřmi měsíci a pachatel dosud nebyl dopaden. Série demonstrací zároveň upozorňuje na neutěšenou situaci v zemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace za slušné slovenskoVideo: Novinky

 
Článek

V Bratislavě prošli účastníci protestu od budovy úřadu vlády na Náměstí Slovenského národního povstání. Organizátoři protestu připomněli, že už tři měsíce má Slovensko novou vládu, ale situace v zemi se nezklidnila a nestabilizovala.

Foto: Ivan Vilček, Právo

„Vládě nedůvěřujeme, protože žádnou změnu nepředstavuje,“ řekl jeden z organizátorů akce Juraj Šeliga. Na akci vystoupili herci, novináři a zástupci občanských iniciativ.

Farmáři s traktory v ulicích Bratislavy

V Bratislavě přišli protest podpořit i farmáři z východního Slovenska se svými traktory. Farmářům se nelíbí především laxní přístup úřadů k vyšetřování kauz s přidělováním zemědělských dotací.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Protest nespokojených občanů přijeli do Bratislavy podpořit farmáři z východního Slovenska.

„Je to pro nás existenční problém,“ řekl Novinkám jeden z organizátorů protestní jízdy farmářů Patrik Magdoško. Účastníci protestu žádají, aby se zemědělské dotace vyplácely pouze těm, kteří půdu opravdu vlastní.

Farmáři se svými traktory jsou v Bratislavě už od úterý. Přijal je prezident Andrej Kiska a předseda parlamentu Andrej Danko. Farmáři požadované setkání s premiérem Petrem Pellegrinim se neuskutečnilo. Představitelé opozičních stran v pátek farmářům slíbili, že budou prosazovat jejich požadavky.

Foto: Ivan Vilček , Právo

Vražda novináře dosud nebyla objasněna a Slováci opět vyšli do ulic.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám